Over Betty

Sinds alweer 15 jaar geef ik lessen in wolspinnen.
Via 8 jaar hulpmoederschap op school van mijn kinderen, het geven van schaaklessen (tja, dát vind ik nou eenmaal óók leuk) aan een groep jongens én uiteindelijk schaaklessen aan volwassenen, kwam ik erachter dat het lesgeven mij in het bloed zit en dat ik het een uitdaging vind om mijn kennis over een bepaald onderwerp over te brengen naar anderen.

Nederlands Kampioenschap Wolspinnen 2006Wolspinnen en schaken doe ik al vanaf mijn vroegste jeugd en beide vind ik ook nog steeds fijn om te doen. Het verveelt me nooit, en ik vind er nog steeds nieuwe aspecten. Mijn gedrevenheid op spingebied heeft uiteindelijk geresulteerd in het behalen van het Nederlands Kampioenschap Wolspinnen in 2005 én in 2006. In juni van dit jaar werd ik derde bij het Kampioenschap van 2009. Eerste werd dhr. Naus en Mevr. Fisser werd 2e.

In het verleden gaf ik af en toe spinlessen aan een vriendin of familielid, gaandeweg aan meer mensen en steeds met enorm veel wederzijds plezier.

Sinds 3 jaar (2006) ben aan het werken met een houtdraaibank. Omdat ik spintollen wil maken die goed draaien. En andere gebruiksvoorwerpen voor wolspinners. Ook de restauratie van spinnewielen heeft mijn warme belangstelling. Een project heb ik recentelijk afgemaakt. Lees hier meer daarover.